diumenge, 3 d’abril del 2016

Converses entre PARES/MARES - FILLS/FILLES


El passat 29 de febrer a les 20:00 hores, va tenir lloc la primera sessió del curs per a famílies que organitza l'AMPA de l'Institut Manuel de Montsuar. Aquesta consistia en l'intercanvi d'opinions sobre diferents àmbits entre un grup de pares i mares i alumnes per aprendre a tenir una millor comunicació amb els ells.

La dinàmica de l'activitat consistia en què els pares i les mares preguntaven als alumnes sobre temes que els inquietaven dels seus fills i com creien ells que havien de reaccionar davant de diferents situacions.

Durant la xerrada, es van tractar temes com ara la sexualitat, el lleure o el futur dels adolescents. Una de les inquietuds més grans de la qual es va tractar, va ser com poder parlar amb els fills sobre les relacions sexuals. Als pares els preocupa que els seus fills no estiguin ben informats sobre les malalties de transmissió sexual o sobre l’ús del preservatiu.
Als pares i mares, més aviat d'alumnes de segon i tercer d'ESO, els amoïna el tema de sortir a la nit de festa i l'hora que tornen a casa i van preguntar als alumnes de l'institut què en pensaven ells. Al final, no és va arribar a una conclusió exacta però es va dir que el que s'ha d'intentar és pactar amb els fills una hora que tots estiguin d'acord a acceptar.
 
Quan ja faltava mitja hora per acabar, es va posar en comú el que havien estat parlant els diferents grups. Es va dir, que és molt important el positivisme i la confiança que transmeten els pares als seus fills, que estem massa acostumats a dir les coses dolentes i les coses bones passen a un segon pla, però no hauria de ser així. Perquè a tothom li agrada que li diguin coses boniques.


                                                                                                                              Joana Masip


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada