diumenge, 3 d’abril del 2016

Castellers de Lleida, el nou Tro de Ponent

Un inici de temporada anticipat aporta uns aires de fortalesa i empenta pels Castellers de Lleida. Des de l’1 de febrer, els lleidatans han fet proves magnifiques dels castells bàsics de 8 i proves quasi diàries de folre, això, combinat amb una gran constància i reiteració en el treball, esdevenen en premeditacions del que pot arribar a ser aquesta temporada 2016.

En les xerrades post-assaig, el cap de colla, Dani Rovira, ha fet contínues referències a la gran efectivitat d’haver començat la temporada un mes i escaig abans, ja que en les dates que corren ara (primers de març), els de la camisa bordeus començaven a fer assajos normals, en canvi, ara, ja porten diverses proves de 3de7 i 4de7 net fins a dosos, torre de 2 fins a acotxador, nombrosos folres i alternances del 4d8 i 3d8 (fins a quints/dosos) sobre pinya. Això, sumat a una Escola de Castells nova i amb ganes de créixer, i una rutina setmanal (gairebé diària) de tallers formatius en les escoles, en els caus, en els instituts i en diferents associacions (per aconseguir més efectius), fa que es respiri un aire molt positiu, ben encaminat, treballador i animat. Tota aquesta suma de factors fa que la colla hagi respost molt adequadament i amb iniciativa, desencadenant en aquest bon cicle.

En tan sols un mes i poc de feina, els castellers locals han omplert de bones expectatives i bones sensacions el local d’assaig, les quals poden conduir a una temporada esplèndida i plena de bones actuacions. Qui sap si aquest any 2016 podrem tornar a veure la tripleta de 8 a la Paeria? El que és segur és que els Castellers de Lleida estan treballant dur per aconseguir-ho.


                                                                                                                   Marc Perea Saureu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada