dimarts, 26 de gener del 2016

SORT DE LA BOIRA

Avui és el darrer dia de la tardor, però l’hivern meteorològic ja hauria de ser aquí des de fa setmanes. Recordo que quan era petit estudiàvem els mesos i ens feien pintar el desembre amb neu i gel, amb fred i vent.

Sembla que l’hivern astronòmic arribarà però no ens toca de moment l’hivern meteorològic, perquè de neu i de gel, res de res. Ni plou ni neva ni fa fred, ni aquí ni al Pirineu. De moment, tot el país està gaudint (potser hauríem de dir patint) del sol i d’unes temperatures moderades més pròpies del mes d’octubre.

Amb l’excepció de Lleida: la nostra boira ens fa viure en un ambient més semblant a l’hivern. Ens obliga a tapar-nos, a encendre la calefacció, a viure, com a mínim, una mica més natural aquest hivern tant anormal. Si no fos per la boira, encara ens sentiríem més estranys en mirar el calendari. Molta gent es queixa de la boira, i és cert que aquest fenomen té el seus inconvenients. Però jo li veig també aquesta part bona, ara al desembre toca passar fred, i gràcies a la boira, aquí en passem.

Segur que qui no se’n queixa són les plantes i els animals. Segons el cicle natural, ara és el moment d’hivernar, de baixar les constants vitals, de dormitar, de fer una pausa llarga i preparar-se per la primavera. Així doncs, estimem la nostra boira, la boira de Lleida i de Ponent, perquè encara que no ho sembli ens recorda l’estació en la que estem i perquè ens permetrà valorar el bon temps quan arribi.


Adrià Benseny Ràfales

Revista

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada