dimarts, 26 de gener del 2016

L’AMISTAT

Tothom persegueix l'amistat. Un cop en tenim, en volem més i més. Però el que compta no és la qualitat i no pas la quantitat? Doncs perquè no la valorem? En realitat, sabem què és l’amistat?
Segons el diccionari, l’amistat és “Afecció d’una persona envers una altra nada d’una estimació i benvolença mútues més enllà dels lligams de la sang i de l’amor sexual”. Per les persones, almenys per a mi, l’amistat és el fet que uneix dues persones que passen molt temps juntes. Les dues definicions no s’allunyen gaire, però jo hi trobo una diferència. La del diccionari marca que sigui mútua. Però que no pot ser que hi hagui una amistat fingida? Doncs, és clar que sí! L’amistat falsa cobra vida en moltes persones, és molt probable que a tu també et passi.
De vegades, la frase: “Tinguis als teus amics a prop i als teus enemics encara més”  es fa realitat. Però, ho sabem veure? Podem saber si una persona és bona per a nosaltres o no? Sí que podem, però per fer-ho hem de desconfiar. Per algunes persones serà més difícil que per a unes altres, però hem d’aprendre a desconfiar perquè en el món hi ha gent molt dolenta.
Així que comenceu fent-vos una pregunta. Confieu en tots els vostres amics? D'aquells ens el que confieu, creieu que ells confien en vosaltres? El grup de persones en les quals penseu hauria d'anar disminuït i si no és que trieu molt bé els vostres amics o no sou sincers amb vosaltres mateixos. Ara seleccioneu les persones que es jugaria el coll per vosaltres? Molt pocs, no? Potser un o dos. O potser més. No se sap.
Doncs aquestes persones són les que realment heu de valorar i guardar. Amb elles tot el món pot semblar menys cruel. En canvi si no heu pensat en cap nom no passa res. Encara hi ha temps, com ja sabeu “Les coses bones es fan esperar”. Ànims, sempre trobem algú que veu el món com nosaltres. Aquesta persona arribarà a la nostra vida per quedar-se, i  encara que les coses siguin difícils la vostra amistat ho suportarà tot.


Paula Garrido

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada