dimarts, 8 de desembre del 2015

Lily Càmera: el drone que et segueix vagis on vagis

Al contrari dels altres, aquest es centra en un sol objectiu.


Aquest mes de novembre, uns estudiants de la Universitat de Berekley (Califòrnia), han dissenyat un drone degut a les necessitats de fer un avenç, en aquest camp.


Aquest drone, el Lily Camara tal i com l’ han batejat uns estudiants de la Universitat de Berkeley és diferencia dels altres amb algunes característiques peculiars.  
La primera característica és que no requereix que una persona el controli mitjançant un dispositiu RC (radio control), sinó que funciona mitjançant la tecnologia GPS que segueix a l’ objectiu pels aires mentre va gravant gràcies a una càmera de 12 MPX. Per fer el seguiment del seu objectiu, utilitza el sistema de posicionament GPS el qual rastreja un petit dispositiu que la persona porta al canell o butxaca. 

A més, segons comenten els seus creadors, en un futur s'incorporarà un sistema de reconeixement facial que utilitzarà per al rastreig de la persona.

Per començar el vol, només cal llençar el drone a l’ aire, i per aterrar només fa falta prémer un boto que hi ha a la polsera rastrejadora. Un dels avantatges que té aquesta, es que informarà al drone quan la persona salti o caigui per a que la càmera s’ allunyi i sempre tingui el seu objectiu localitzat.

La bateria té una autonomia de 20 minuts i tot que no és molt, el drone pot arribar a velocitats de fins a 40 km/h i una altura de 15 metres. Encara queden uns mesos per que es fiqui en venta aquest projecte, els creadors han anunciat que aquest tindrà un preu de 787 euros, però si es reserva amb antelació, aquest serà de 436 euros.


Fonts:
http://www.ufunk.net/en/gadgets/lily-camera-drone/
http://www.wired.com/2015/05/lily-robotics-drone/


                                                                                                                       Àlex Quintana 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada