dissabte, 14 de novembre del 2015

Entrevista a Jaume Miró

Com cada any, amb l’ inici del nou curs escolar, el Manuel de Montsuar posa en marxa les seves activitats extraescolars. Per tal d’explicar les que fan referència a l’àmbit esportiu i conèixer més sobre el tema, hem entrevistat el seu coordinador, el professor d’Educació Física, en Jaume Miró, i ha respost així a les nostres preguntes:

1-      Quines novetats presenta l’esport al Montsuar aquest curs 2015-2016?

Aquest curs escolar 2015-2016, es faran les activitats com cada any de futbol infantil, voleibol infantil, cadet i juvenil i bàdminton infantil tant maculí com femení, cadet i juvenil. I com a novetat remarcable, dir que aquest any també s’ha pogut fer un equip de futbol cadet.
A més, es continua competint en tennis, on tot i que els alumnes entrenen en els seus respectius clubs, també representen a l’ institut en algunes competicions.

2-      Hi ha alguna activitat nova o alguna que s’hagi deixat de fer?

No, aquest any per sort les activitats són les mateixes que l’any passat i l’única activitat que s’ha perdut és el bàsquet, ja que tant aquest any com l’any passat, no s’hi ha inscrit suficient gent  per a formar un equip.

3-      S’han apuntat molts alumnes aquest any?

Sí, aquest any hem tingut la sort que s’ha inscrit força gent, i fins i tot hem augmentat el nombre d’alumnes en relació a l’any passat, ja que com he dit, hem tingut l’oportunitat de poder fer un nou equip de futbol que l’any passat no hi era i al voleibol també s’ha apuntat més gent.

4-      En tots els esports que es fan es competeix territorialment?

Sí, a tots els esports que fem competim a nivell territorial i cada cap de setmana es disputen els respectius partits segons les categories. Vàrem començar aquest mes d’ octubre i actualment ja portem 3 jornades de futbol i aquest cap de setmana hem començat a competir en tota la resta d’esports.

5-      Els resultats obtinguts pel Montsuar acostumen a ser bons?

Sí, podem dir que els resultats que aconseguim són relativament bons, ja que, tot i que sempre es perd algun partit, al final de la temporada el balanç que en podem fer és força positiu, arribant a la gran majoria de les semifinals i inclús en alguna final. En el tennis, per exemple, l’any passat vàrem quedar subcampions en la categoria de batxillerat i el curs 2013-2014 campions en la categoria d’ESO.

6-      En quins esports podríem dir que destaca l’ institut Manuel de Montsuar?

Seria molt difícil quedar-me amb un esport, ja que penso que en tots els que competim obtenim resultats satisfactoris. En bàdminton sempre arribem a les finals dels campionats de Catalunya, en futbol, tot i que l’actuació ha estat més discreta, sempre aconseguim resultats força bons, en tennis sempre hem arribat a les finals i hem estat campions i subcampions de Catalunya. En voleibol hem arribat a finals territorials.

7-      Quins dies es practiquen aquests esports al centre?

Els esports es practiquen tots els dies, de dilluns a divendres, durant la tarda i els dissabtes hi ha les competicions. Totes les activitats que fem es practiquen al voltant de les dues hores setmanals i acostumen a ser dos entrenaments d’una hora cada sessió.

8-      Que diries a tots aquells alumnes que s’estan plantejant d’ apuntar-se?

Els diria que l’activitat esportiva és molt sana, i que sempre és bo crear un ambient esportiu, promoure la “companyonia" i passar-s’ho bé jugant amb altres companys de l’institut.

9-      Alguna cosa més que vulguis afegir?


No, simplement demanar que la gent s’animi a fer activitats esportives, ja que disposem de professorat altament capacitat i també d’ exalumnes molt motivats que estan portant endavant activitats com ara el futbol.


                                                                                              Adrià Benseny i Ferran Albir

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada