dimecres, 18 de novembre del 2015

Els Verds toquen el cel amb la mà

El passat diumenge dia 1 de novembre, els Castellers de Vilafranca van protagonitzar la millor diada castellera de tota la història. Ho van fer acompanyats de les colles amigues i a casa seva tancant , de la millor manera, una temporada que ha vorejat la perfecció.
La darrera diada castellera en terres catalanes, on els Verds prenien part, era la que es celebra per Tots Sants a Vilafranca, a la Plaça de la Vila.  I els van acompanyar Capgrossos de Mataró, Borinots de Sants i Xiquets de Tarragona. Junts van protagonitzar la millor diada castellera que s’ha vist mai, on cada colla hi va portar els seus castells límit i, també, va poder gaudir de la màgia que desprenien els locals, ja que hi van portar quatre castells de gamma extra els quals van poder descarregar de manera consolidada.
S’hi van poder veure castells de màxima dificultat. Els vilafranquins, sortiren en primera ronda amb el 3d9fa (tres de nou amb folre i agulla) el qual descarregaren amb solvència, en segona ronda ens meravellaren amb el primer castell de gamma extra per la seva part, el 2d8sf (la torre de vuit neta o sense folre), un castell d’extrema dificultat que feia 3 anys que no descarregava ningú. Doncs els del Penedès ho feren amb serenor i tranquil·litat. Ja en tercera ronda, els de Vilafranca ens sorprengueren amb un 3d10fm el qual n’hauran de desmuntar dos peus abans de tirar-lo amunt. És un castell d’una magnitud extrema (requereix d’unes 900 persones) i que descarregaren amb confiança, però treballant-lo i suant-lo. I per finalitzar, la ronda de pilars, els Castellers de Vilafranca ens van demostrar la seva gran habilitat pilanera, i la seva gran confiança amb el pd8fm que ja han descarregat 10 vegades aquesta temporada 2015. Demostrant ,així, la seva hegemonia castellera en l’actualitat. S’ha de dir que setmanes anteriors Vilafranca anunciava que volien atacar el Pd9fmp (pilar de nou amb folre, manilles i puntals), un castell mai carregat i n’és considerat el sostre casteller.

Els Castellers de Vilafranca tanquen la temporada 2015 amb la millor actuació de la història, acariciant el sostre casteller i amb un regust de boca d’allò més dolç. Firmen una temporada excel·lent de la qual n’han d’estar molt orgullosos, ja que han mantingut una regularitat i qualitat de castells mai vistes. Podem dir que els verds dominen el món casteller i amb diferència molt notable.

Després de Tots Sants, els de Vilafranca han acabat les actuacions en terres catalanes, però el dilluns següent s’embarcaren en un viatge cap a la Xina, a la “Barcelona Catalan International Week”. Allí, juntament amb els Xiquets de Hangzhou faran diferents actuacions on hi demostraran el patrimoni casteller i català.


Marc Perea Saureu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada