divendres, 2 d’octubre del 2015

És aquest l' estiu més calorós?

Vam començar l estiu amb un significant increment de les temperatures. Aquest, és causat per  l’entrada d aire calent al nostre país procedent del nord-africà.
Però no podem pensar que l increment considerable de la temperatura només és degut als vents i aires que han arribat a la península procedents del Sàhara, sinó que també influeix el desgel i altres factors que tenen a veure amb el canvi climàtic.
La més intensiva onada de calor dels darrers 44 anys s’ ha prolongat més del que s’esperava. A Catalunya s’ han registrat durant els mesos de juny, juliol i agost unes temperatures que, en termes globals, van ser d'1,5 graus per sobre de la mitjana establerta. Segons les dades de l’ agència estatal de meteorologia (Aemet), s’ han donat els registres globals més alts des de l'any 1971.
El Niño, conegut tècnicament com a ENSO, és un fenomen meteorològic de l'Oceà Pacífic. Provoca danys a escala mundial i aquest és pot explicar gràcies moviment de rotació terrestre i, en conseqüència, pel desplaçament de les marees de l'hemisferi nord a l'hemisferi sud. Aquest fenomen està sent decisiu entre altres factors per l’increment de temperatures. L’ efecte ha estat més vigorós en els últims temps, això ha estat set uns dels motius pels quals la calor l'atmosfera a incrementat considerablement.

Si aquest any us ha semblat que l’estiu ha estat insuportable, prepareu-se de cara l’ any vinent, ja que estudis meteorològics britànics com la MET  (Oficina Meteorològica del Regne Unit) afirmen que l’ estiu 2016 podria superar un nou rècord mundial de calor.


Alguns consells que us donem des de la revista de cara a l’ estiu que bé són:
1)    No abusar de les begudes amb cafeïna, alcohol o grans quantitats de sucre ja que poden fer perdre més líquid corporal.
2)    Intentar evitar les zones de sol i buscar llocs amb ombra o climatitzats.
3)    Beure líquids constantment, a poder ser aigua fresca per molt que no tinguem set, per així poder evitar la deshidratació.
4)    Utilitzar roba lleugera i a poder ser de color blanc ja que no absorbeix la calor.
5)    Intentar reduir l’activitat física i evitar practicar esports a l’aire lliure durant les hores més caloroses.
6)    Fer menjades lleugeres que ajudin a l’organisme a reproduir sals perdudes per la suor.
7)    Si us trobeu malament, amb sensació de mal de cap o nàusees, ràpidament aneu al metge perquè podria ser símptoma d’una insolació

                                                                                              ALEX QUINTANA I MARC VILA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada