divendres, 2 d’octubre del 2015

6è Obert del centre històric

El passat cap de setmana el barri del  Centre Històric va celebrar per sisena vegada l’Obrert del Centre Històric, obrint les seves portes a la cultura, tradició i germanor per tothom; omplint, així, el casc Antic de Lleida de festa i caliu. Amb una programació abundant i ben repleta d’animació, tradició, rauxa, família, espectacles i música en viu, oferint un total de setanta actes repartits pel barri.

Durant el passat cap de setmana uns cinquanta espais del barri van estar oberts per acollir les diferents activitats programades, com la cercavila popular, castellers, gegants, conta contes, cinema a la fresca, sopars populars, balls i concerts.
L’equip de Revista del Montsuar, es va apropar al Centre Històric per poder assistir als actes celebrats el dissabte a la tarda. En destaquem la cercavila, que voltejava tot el barri, on hi participaren gegants de diferents associacions de veïns i castellers de quatre colles distintes. Al llarg de la cercavila, tant gegants com castellers van anar protagonitzant diferents mostres de la seua activitat. La cercavila va finalitzar a la Plaça del Dipòsit.

Allí, a la Plaça del Dipòsit, per dissetè any consecutiu s’hi celebrà la Trobada Castellera de les Colles de l’Eix; on hi van participar la colla local dels Castellers de Lleida, Sagals d’Osona - Vic, Tirallongues de Manresa i Marrecs de Salt. Van protagonitzar una diada castellera on es van poder veure castells d’important magnitud i dificultat com el 7d7 de la colla local i el 3d8 dels Marrecs de Salt. Per finalitzar la diada, es va fer un Castell de Germanor on hi van participar les quatre colles. Per acabar d’arrodonir la vesprada, es va celebrar un sopar de germanor per les colles participants i la gent del barri. En acabar, vam poder gaudir de la música en viu per part de Bossa Nova, Pastorets Rock i Möndo Loco. Aquests dos últims, van animar la nit amb la seva música caracteritzada per les versions i estils de música com l’Ska, Pop i Rock.

L’equip de revista va poder gaudir d’aquella magnífica vetllada. Van poder ficar-se a les pinyes dels Castells i així experimentar l’esperit casteller probant una nova experiència, i de ben segur inolvidable. També es va poder quedar al sopar de germanor i passar una molt bona estona. Després de sopar, a la revetlla, van poder disfrutar dels concerts i de la festa que hi havia organitzada.
El 6è Obert del Centre Històric, va ser una molt bona oportunitat d’obrir el barri a la ciutat, ja que va oferir aquest gran ventall d’activitats adequades per tothom que s’hi volgués passar. També és una manera molt adequada per difondre la cultura i tradició catalana d’una forma popular i festiva.


PAULA GARRIDO i MARC PEREA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada