divendres, 22 de maig del 2015

Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa- Crítica.


Una llei creada el 9 de desembre del 2013 afirma que els canvis que decreta aquesta llei són purament beneficiosos per a l’Estat Espanyol i la formació dels seus joves que seran equiparats amb els països veïns. Tot i aquesta afirmació, milers d'universitaris i futurs universitaris estan en contra de la llei que farà passar de 4 a 3 anys les carreres i d'1 a 2 anys de màster.

Segons afirma el govern, aquesta llei serà portada a terme al setembre del 2015, encara que ha  estat denegada per la majoria de les comunitats. Amb aquests canvis que, tot i assegurar que les carreres seran més barates per aquells que la triïn curta, molts sindicats tenen por de perdre als seus participants per aquest motiu de revolta de tots aquells joves que no accepten aquesta llei capitalista. 
Encara que afirmin això, veritablement no es pot ocultar que amb la formació que et proporciona una carrera de tres anys no és suficient per a tenir renom en aquesta societat, i per tant els estudis seran insuficients i no valorats de cara al món laboral. Aquells, doncs, que vulguin tenir uns estudis suficients es veuran obligats a pagar moltíssim més que el que es paga ara conjuntament amb una carrera de 4 anys i un màster d'1.

 Per tant, aquesta llei considerem que és una llei que limita opcions al jovent Espanyol, més que no pas el contrari, que és el que ens volen vendre. A partir d’ara, tot i que pagar una carrera actualment ja és un gran cost que molts no es poden permetre, les carreres seran cosa de rics, ja que seran els únics que s’ho podran costejar. Aquesta llei no beneficia ni per casualitat a una majoria, ni tant sols a aquelles persones que s’ho puguin permetre. Particularment, pensem que s’estan treien de sobre a la gent amb pocs recursos econòmics amb ganes d'ascendir i tenir els drets de qualsevol ciutadà, i aquesta llei no farà sinó deixar que únicament aquells que s’ho puguin permetre tinguin uns estudis dignes i una preparació com cal.





Marc Barrios i Tania Ch. Olivares                                             

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada