dijous, 1 de gener del 2015

El dia a dia

                                                                       

Racons solitaris d’un fred tallant, dos mil·límetres de glaç a sobre els cotxes de matinada, els carrers callats amb el xiuxiueig d’una llunyania de ciutat de fons.

Ja arriba.


És tant aviat que encara és fosc, i l’aire gèlid t’obliga a amagar la teva cara entre la bufanda. Una onada d’aquest aire et toca les cames, i et fa pensar que els texans no són prou gruixuts, perquè aquell fenomen meteorològic invisible t’ha fet sentir com si anessis despullada. Definitivament, ja és aquí.

L’ hivern s’ha instal·lat a la ciutat i et costarà molt més aixecar-te del llit perquè en sortir, l’atmosfera calenta de somnis deixarà de tapar-te i t’atraparà el fred de la casa. El pitjor serà posar els peus a terra esperant el calfred matiner que això provoca. 

Després de passar totes les proves rutinàries del matí lleganyós, ja estaràs al institut amb la mateixa cara d’ensaïmada que quan t’has llevat , badallant cada deu minuts.

Lluitaràs una gran guerra amb les teves parpelles per a que es mantinguin obertes i, quan creguis que les has guanyat, un monstre de pèl ros s’atansarà amb veu severa i ronca, bellugant-te... Un altre cop dormida.


Aquesta introducció és una petita mostra dels primers minuts del dia d’un estudiant. Per als estudiants, els estrictes horaris de bus ens fan aixecar a una hora que no ens tocaria si els horaris es poguessin canviar.



Basant-me en estudis, reafirmo la meva opinió sobre la importància del descans per rendir millor. La son adorm els nostres sentits i no percebem estímuls per realitzar tasques monòtones. Durant el son es redueix la quantitat d’informació que el cervell processa i si ens mantenim desperts a la nit, seguim processant la informació i per tant el nostre cervell consumeix més glucosa. Al dia següent no rendim igual, ja que el nostre cervell no ha descansat per assolir aquesta informació, ni per repetir el cicle.

Crec que el millor seria començar les classes més tard ja que així dormiríem més i no ens hauríem d’aixecar tan aviat, això causaria una millora davant dels estudis i un interès major per aprendre.



Tania Ch. Olivares 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada