dimecres, 17 de desembre del 2014

Cristall de roca

El passat dijous 11 de desembre vàrem assistir a la presentació de l’últim llibre -Cristall de roca- d’en Francesc Pané, poeta i escriptor Lleidatà i professors de l’institut Manuel de Montsuar.

L’acte va comptar amb la companyia de Josep Borrell, conseller de Cultura de l’Ajuntament de Lleida i Alberto Velasco, conservador del museu Diocesà de Lleida. També varen assistir Enric Pinyol periodista i poeta, així com Lluís Pagès, l’editor de llibre. Rosa Fabregat, poetessa i amiga de l’escriptor, va comptar entre els assistents.

El lloc escollit per a realitzar la xerrada no podria haver estat més encertat, i és que es va realitzar al Museu de Lleida, tot just davant dels cristalls en els quals l’escriptor es va inspirar per a dibuixar la seva última obra.

L’obra tracta sobre un inspector jubilat dels Mossos d’Esquadra que, davant de l’imminent robatori de la petita col·lecció de peces d’escacs, intentarà esbrinar quin ha estat el motiu de tal atreviment. Plena de misteri, luxúria, amor i història, la novel·la ens invita a endinsar-nos en una trama additiva com poques, una trama que ens farà viatjar i descobrir els misteris que amaga un dels tresors més significatius de Lleida.

L’acte va concloure amb els emocionants agraïments d’en Francesc dirigits al seu editor, el qual des del primer moment va assegurar la publicació de l’obra, als seus companys i companyes de professió i a tots els assistents que es van atansar a escoltar les paraules de l’il·lustre escriptor.


L’última obra d’en Francesc és el regal perfecte per aquest Nadal: una obra on no hi falta res i que compta amb el segell personal d’un escriptor únic. 



Mar Estall, Paula Seuma i Laura Calvo 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada