divendres, 12 de desembre del 2014

Som una nació europea


Som una nació europea (i una carpeta incòmoda). Catalunya vista des d’Europa

El passat dimecres 10 de desembre vàrem assistir a la presentació de l’últim llibre de Raül Romeva, analista i polític català i ex-eurodiputat del parlament Europeu. L’acte, que va comptar amb la companyia de l’il·lustre Francesc Pané i de l’escriptor lleidatà Emili Bayo, va tenir lloc a la llibreria Caselles.

Romeva va explicar els motius que el van empènyer a escriure aquest llibre: el seu desig de compartir, de fer partícip a tot aquell que ho volgués de les seves experiències viscudes en quant a política. Va explicar que en el partit en el que estava, pocs polítics pensaven com ell i, per això, no li feien gaire cas. D’aquí ve el títol del llibre: una carpeta incòmoda. Una carpeta incòmoda que s’anava emplenant i que ningú volia obrir.

Molts llibres com aquest, d’assaig polític i sobre independència, s’han escrit abans que Romeva aportés en el camp la seva visió particular, però segons explicà Bayo, Som una nació europea es diferencia fàcilment de la resta, i és que en Raül Romeva aconsegueix encarar tots els aspectes tractats des d’un punt de vista global.

L’acte va finalitzar amb les preguntes d’alguns assistents. Unes preguntes curioses sobre el futur de Catalunya. Romeva va ser molt clar en tot moment i va defensar allò en que creu: la independència de Catalunya.


En conclusió, l’acte va ser molt interessant. Lluny d’esdevenir una mera presentació, va ser una xerrada diplomàtica, gràcies a la qual vam aprendre molts conceptes relacionats amb la política.





Mar Estall, Paula Seuma i Laura Calvo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada