dimarts, 21 d’octubre del 2014

Marc Inglés



Dimarts dia 20 d’Octubre, dues estudiants de revista del Ins Manuel de Montsuar van fer una entrevista a l’estudiant polifacètic de segon de Batxillerat Marc Inglés sobre la seva participació en l’homenatge a Martin Gardner. L’entrevista va començar amb les presentacions de les dues entrevistadores, Jenny Gago i Tania Chumillas, on es van donar a conèixer per fer l’entrevista més propera i menys seriosa, per a que tot fluís amb normalitat i poguessin gaudir d’una bona estona tots plegats.

La primera pregunta va fer referència a l’edat concreta o el moment concret en què el Marc va començar a veure que el món de la màgia realment l’interessava. La seva resposta va ser que, gràcies als Reis Mags vinguts d’orient, va descobrir l’increïble món de la màgia, ja que de ben petit li van portar el típic joc de “màgia borràs”, i a partir d’aquí en va voler més i mai va perdre l’interès per aquest nou món que s’acabava d’obrir davant dels seus ulls.


A partir d’aquí tot va fluir perfectament fent que les demés preguntes arribessin soles i gairebé sense preguntar-les. Seguidament, va explicar-nos les diverses maneres i oportunitats que aprofitava per practicar i progressar. Sovint quan feien sopars, dinars o qualsevol moment en el qual la família s’ajuntava per algun motiu, ell aprofitava sempre per fer actuacions a totes hores, per no parlar dels trucs que contínuament explicava als seus pares des de ben petit. És cert que primer li costaven i feia trucs senzills, però a mesura que se’n sortia seguia buscant; i cada nou truc que s’aprenia el primer públic al que ho presentava eren els seus pares. Quan, finalment i després de veure les seves demostracions i progressos, no descobrien el truc, el nostre Mag Marc els hi revelava com a única excepció, ja que ens ha aclarit que els trucs de un mag mai s’han de treure a la llum.



Després d’algunes anècdotes i rialles el Mag Marc ens va explicar també com la màgia va deixar de ser un hobby per passar a ser un “treball” pel qual rebia diners a canvi, i els primers llocs en els quals va actuar. Els fets van ser seguits, sense pauses, des del moment que va descobrir la màgia i la va treballar com una cosa constant, sense voler li van sorgir oportunitats d’actuar a alguns llocs com a forma de distracció i a base d’oferir-se e interessar-se el van agafar per alguns espectacles del seu poble i per aniversaris. Inclús ens va explicar que té un nou projecte per l’estiu vinent, en el qual havia de fer una barreja entre espectacle i màgia. 

Va explicar-nos les dificulta que un afronta en sortir a l’escena, un moment decisiu on no tens més temps ni més oportunitats, sinó que l’únic moment és ara i ha de sortir bé. Algun cop, ens ha admès que les coses no han anat a la perfecció perquè portava algun temps fora del món de la màgia i estava més centrat en el món dels estudis i a causa d’això, i del poc temps que es té a Batxillerat, no va poder aprendre’s  el guió correctament i no va complir el temps pactat que havia de fer.
Tot i així va tirar endavant amb el difícil art de la improvisació i va poder salvar l’espectacle.


Per acabar, vam preguntar-li si ens podia mostrar algun dels seus trucs, i immediatament va ensenyar-nos un truc que es tractava d’escollir una carta sense que ell la pogués veure. Un cop vista la carta que era”6 de trèvols” la havíem de tornar a col·locar a la baralla. Un cop barrejades totes les cartes, les va separar d’una en una i ens va fer escollir un numero, vam triar el 16 i, llavors, va començar a comptar i a la carta que feia 16 era la del “6 de trèvols”. Quan ens va ensenyar la carta ens vam quedar bocabadats.


Va estar un plaer compartir el nostre temps amb una persona tan agradable com ell.








 Jenny Gago i Tania Chumillas




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada