dimecres, 15 d’octubre del 2014

Conferència d' Emili Bayo



Avui, 15 d’octubre, l’escriptor lleidatà Emili Bayo -antic professor del nostre institut- ha vingut a delectar-nos amb una xerrada sobre Premonicions, una de les seves últimes obres.
La conferència anava destinada als alumnes de 4rt d’ESO, els quals han llegit aquesta novel•la durant l’estiu. 

Amb una conferència amena i constructiva, Bayo ens ha desvelat aquells aspectes més generals de la trama, així com el rerefons que s’amaga en la novel•la. Aquesta, destinada en principi a un lector juvenil, esdevé interessant també per a un lector adult. 

Una cop finalitzada la xerrada, s’ha obert un torn de preguntes en el qual tothom hi ha participat, realitzant preguntes de tot tipus. Nosaltres, com a bones periodistes i entusiastes de la lectura, no ens hem pogut desdir i hem considerat convenient formular un seguit de qüestions, a les quals l’Emili ens ha contestat emprant la seva llarga experiència. 







Curioses com ningú, algunes de les nostres preguntes han estat, per exemple, quin consell donaria a un jove aprenent. El lleidatà, per la seva part, ens ha respost: Cada escriptor et pot donar una resposta diferent. De la mateixa manera, pots llegir manuals de pautes, però tant et poden servir com et poden fer nosa. Hi ha, però, consells que acostumen a emprar la major part d’escriptors: per a aprendre a escriure has de llegir molt i tenir una certa cultura, perquè el que interessa és innovar en temes que puguin seduir els lectors. 
Bayo també ens ha mostrat com de complicada és la vida de l’escriptor, la quantitat de revisions que es pot arribar a fer en una mateixa obra i la dificultat d’agradar tant a la editorial com al públic.

Aquesta conferència ens ha permès descobrir aquest escriptor d’una manera interessant. Amb un ritme fresc, dinàmic i amè, des del primer moment ens ha captivat la seva forma d’endinsar-nos en la literatura. Hem pogut fruir d’un mètode diferent de fer món, i sobretot, de conèixer els autors de la nostra terra, tan desconeguts pel públic jove. En resum, hem gaudit d’una bona estona, complaguts que l’Emili Bayo ens hagi fet l’honor de visitar el nostre institut.




Mar Estall, Paula Seuma i Laura Calvo




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada