dijous, 27 de novembre del 2014

Artur Peguera

El dimecres 19 de novembre, Artur Peguera, periodista esportiu, va realitzar una xerrada als alumnes d’ Audiovisuals de 4t d’ESO i als alumnes de Revista de 2n de Batxillerat.

L’Artur Peguera és un periodista esportiu que surt cada cap de setmana a les notícies del migdia de TV3. Va explicar tot allò relacionat amb el periodisme: dificultats, avantatges, anècdotes... El periodista també va resoldre tots els dubtes que tenien els alumnes sobre aquest ofici.

Va explicar que als 18 anys era administratiu i feia treballs a la Seu d’Urgell per guanyar diners. Ell mai hagués imaginat que el seu camí canviaria per complet quan, un dia, va començar a col·laborar al diari La Mañana, on el seu pare treballava de corresponsal, i va veure que li agradava. Ell estava fet per  aquella professió.

Per arribar a on ha arribat va treballar al diari Segre i va fer uns cursets a Madrid per a acabar-se de formar. Ens va explicar que no va tindre cap mena de dificultat ja que a ell aquesta professió li apassiona i, quan una cosa t’agrada, no suposa cap esforç.

L’únic que no li agrada d’aquest ofici són els horaris, resulten un sacrifici perquè no pot estar amb la seva família, ja que el periodisme necessita moltes hores. Ell li dedica molt temps perquè, a més de redactar les seves notícies i informar davant de la càmera, també és el coordinador del telenotícies. Això implica distribuir les càmeres, fer previsions, fer reunions per planificar què diran el cap de setmana...

Per ell, la millor part del periodisme són les experiències enriquidores que aquest dóna. La més enriquidora va ser la de copresentar la Marató de TV3. Li va fer molta il·lusió.
Va explicar diverses anècdotes. Una d’elles tractava sobre una experiència força graciosa amb en Pau Gasol, jugador de basquet. Li havia de fer una entrevista, en la qual no li havien dit temps màxim i va haver d’aguantar-li el micròfon al Pau Gasol durant una bona estona. El seu braç va acabar ben cansat!

Va confessar que si no hagués estudiat periodisme, ell s’hagués dedicat a l’esport perquè li agrada molt. Per finalitzar, ens va informar de com era el plató del telenotícies de TV3 i com funcionava tot. El plató té 3 càmeres, on cadascú té la seva, encara que a vegades es poden realitzar certs canvis. L’orellera que porta és força còmoda però l’únic inconvenient que té és que a vegades no controlen el seu volum i això molesta molt. Sobre els plans, va informar que normalment fan servir el pla americà, encara que pel videoworld fan servir el pla sencer.

En conclusió, l’Artur Peguera va ensenyar-nos allò que el periodisme comportava en general i les coses bones i dolentes que aquesta professió proporciona. Va ser una xerrada molt enriquidora en la qual els alumnes van estar molt atents.




Mar Estall 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada