dimarts, 17 de maig del 2016

El gran dictat


El gran dictat és un programa de televisió que actualment s’emet a tv3 i va emetre’s per primer cop al setembre del 2009. El presentador d’aquest programa és l’Oscar Dalmau, que també és un comunicador català que treballa a la ràdio. Últimament, el programa està adquirint un caire més social, ja que els dissabtes a la nit concursen actors o gent important catalana, i en aquest cas el seu premi està destinat a ONG’s.

Aquest programa consta de diverses proves. Però personalment, una de les que trobo més interessants és la paraula mal dita, que consisteix en corregir alguns errors que solem dir i creiem que estan ben dits en la nostra llengua, el català. Però tot i haver-hi moltes proves, solament poden fer l’ultima prova els dos concursants que hagin guanyat més punts durant totes les proves.

L’ultima prova consisteix en escriure correctament les paraules que dicta l’Oscar Dalmau, i si el concursant les escriu totes bé guanya el pot. Tot i que és molt complicat i s’ha fet pocs cops. Aquesta prova té 5 nivells i cada cop es compliquen més les paraules, per això cada nivell té un preu. Però si es trenca el pot, solament s’endú els diners que ha guanyat el qui millor ha jugat. I al següent programa tornen els dos que han participat en la prova final, per això en cada programa hi ha un nou concursant.

El gran dictat és un programa ideal, ja que s’emet dins d’un horari familiar, així que qualsevol persona pot gaudir-lo i entretenir-se veient-lo. És ideal per mirar-lo mentre es fa el sopar o s’està sopant, ja que comença a les 20:10 i acaba a les 21:00. Amb aquest programa pots aprendre moltíssimes coses, fins i tot pots rectificar coses que pensaves que estaven bé o deies incorrectament. 


                                                                                                                       Laia Torrelles

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada