dissabte, 11 d’octubre del 2014

L'art d'escriure


El passat divendres dia 10 d’octubre vam assistir a l’acte inaugural del simposi L’art d’escriure, el qual té l’objectiu d’adreçar-se a tot aquell entusiasta de l’escriptura amb desig de desenvolupar i millorar l’art de les paraules.



Així doncs, per donar per començada la trobada, es va realitzar un recital de poesia a càrrec de les figures del vers més emblemàtiques de les terres de Lleida, tals com Abat Baró, Gemma Casamajó, Jordi Pàmias, Maribel Mir i Carme Romia entre molts d’altres. Francesc Pané, poeta, polític i professor del nostre institut també hi havia d’assistir, però li va ser impossible fer-ho finalment.

La lectura dels poemes va tenir lloc al claustre de la Seu Vella, i tant el lloc com el moment no van poder ser més encertats. La nit va atorgar a l’ambient un aire romàntic, accentuat per les veus, pels timbres poderosos dels poetes, que entregaven l’ànima amb cada vers que recitaven. Com no podia ser menys, la gent escoltava amb veritable delit, en un silenci profund, fruint del moment. Tot i que l’acte es va perllongar fins les 12 de la nit, ningú diria que el recital s’hagués allargat més de 5minuts, i és que tots els presents es van quedar amb ànsies de més.

La veritable meravella, però, va arribar de mans –o potser més encertadament dels dits- de laBerta Puigdemassa, la increïble arpista lleidatana que va amenitzar la lectura amb la seva música, tan exquisida com el majestuós instrument. En acabar l’acte, es va oferir una copa de vi a tots els assistents  a càrrec de Clos Pons.

Tot plegat, doncs, es podria resumir com una obertura de conferències impressionant, que va saber trobar la perfecció dins d’unes accions tan senzilles com són un recital i un acompanyament instrumental. En el nostre entendre, la velada va ser preciosa, un espectacle bohemi i màgic. Potser, l’únic inconvenient va ser la falta de cadires: els assistents van superar la xifra esperada. 


Paula Seuma, Mar Estall i Laura Calvo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada