dimecres, 12 de novembre del 2014

Consulta del 9-N


El passat diumenge 9 de novembre va tenir lloc la consulta clandestina per a la independència de  Catalunya. Aquesta consulta es va fer arreu del món; a llocs com Sydney, Londres, Alemanya, Tokyo i, per suposat, a tota Catalunya les urnes es van omplir.
Tot i que el govern central va prohibir que es fes la consulta, els catalans d’arreu del món i sobretot aquells que desitjaven la independència catalana van continuar amb el pensament de llibertat fins aconseguir que es poguessin realitzar les votacions.

Durant el dia 9, cada ajuntament i centre educatiu públic va obrir les seves portes des de les 8 del matí fins a les 8 del vespre per acollir a milers de persones que es van presentar per a votar. Cada mesa tenia 4 voluntaris que ajudaven en el procediment de vot.  Des del matí, diverses famílies van haver de desplaçar-se al seu lloc d’empadronament per a poder votar.
El dia va ser llarg, ple d’emocions a flor de pell, de nervis, d’inquietuds, de sentiments per aconseguir la llibertat de la terra estimada…  En alguns  ajuntaments, hi havia avis que tenien un sentiment tant especial que ploraven al veure que per fi podien votar i formar part d’un estat amb llibertat de vot.

La papereta en la qual havies de votar,  es dividia en dos preguntes:
Vol que Catalunya esdevingui un Estat?
En cas afirmatiu. Vol que aquest Estat sigui independent?.

A les 8 del vespre, les urnes es van tancar i els voluntaris van procedir a fer el recompte.

Els resultats globals del dia 9 en dos pobles (Aspa i Rosselló) i a Catalunya són els següents:




Aquests són els resultats obtinguts el dia 9, tot i que aquells que no van tenir l‘oportunitat de votar el dia 9, ho podran fer fins el dia 25 al Palau Robert de Barcelona. 


Carlota Viñes i  Tania Chumillas


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada